Vijf van de voorstellingen, die we de afgelopen 15 jaar maakten, zijn tegelijkertijd te zien op een aantal festivals.

Ensemble

2024 wordt een bijzonder jaar. Circusdrome presenteert Ensemble: Vijf van de voorstellingen, die we de afgelopen 15 jaar maakten, zijn tegelijkertijd te zien op een aantal festivals. Vanaf 2007 bereist de Circusdrome-karavaan vele Internationale festivals. Douwe van Oven en Jordi Damwichers zijn hierbij al jarenlang het gezicht van Circusdrome. Maar ook worden er af en toe meerdere voorstellingen tegelijk met gastacteurs gespeeld. Daarbij blijkt telkens dat de voorstellingen elkaar versterken. Door de jaren heen is er een enthousiast team van bekende en minder bekende gastacteurs ontstaan, die volgend jaar voor het eerst gezamenlijk op pad gaan!

Ensemble bestaat uit de voorstellingen Teatro Metamorfoso (2008), Morna het meisje in de vissenkom (2013), Bombardo de levende kanonskogel (2014) Maharadja de Oriëntaalse wonderdokter (2016) en Levita het zwevende meisje (2019). Vijf kleine wondertjes op het grensvlak van straattheater en circus. Een combinatie van humor, illusie en nostalgische circuskunst. Tezamen een minifestival vol verbazing, verwondering en betovering.

Het complete Circusdrome oeuvre

Typering voorstellingen

Ensemble bestaat uit paradevoorstellingen. Korte voorstellingen die plaatsvinden in een eigen theatertentje of woonwagen. Buiten het theater staat een presentator die de voorstelling aankondigt en het publiek uitnodigt om binnen te komen.

Het gezelschap

Circusdrome maakt voorstellingen op het grensvlak van straattheater en circus. Belangrijke ingrediënten zijn humor, illusie en circuskunst. Met veel oog voor detail weet Circusdrome haar publiek te verbazen, te verwonderen en te betoveren. De voorstellingen zijn te zien op festivals door heel West-Europa.

De (gast)acteurs

Douwe van Oven werd in 2002 met Jura Sala op the World Championships of Performing Arts in Hollywood met een humoristisch acrobatennummer onderscheiden met de titel Variétékampioen van de wereld. Vanaf dat moment is hij als acteur en jongleur/ acrobaat werkzaam in het theater, in het circus en op straat. In 2021 volgde hij een opleiding aan het Nouveau Clown Institute van Jango Edwards in Barcelona.

Jordi Damwichers is sinds 2008 werkzaam als acteur in de voorstellingen van Circusdrome. Hij stond aan de wieg van alle vijf de voorstellingen van Ensemble

Afgelopen jaren werden Douwe en Jordi vergezeld door onder andere Shailala Akkermans, Berl Both, Helena Cardoso, Djura Dame, Roos Hermanides, Claudia Illescas, Joey Keizer, Rein de Kok, Sander Kremer, Shadira Leito, Vincent van Leth, Kevin de Moor, Tonny Mulder, Jolinde Nijland, Gerard Olthaar, Chaya Patttiapon, Pascalle Poelman, Roel Post, Laurien Riha, Boree Rijzenga, Chica Tjakkes, Rozan Vergeer en Jos van Wees.

Entreegeld

De voorstellingen zijn geschikt om een klein entreebedrag, bijvoorbeeld één of twee euro, per bezoeker te vragen. Hiervoor zijn 2 mogelijkheden. Het festival betaalt een vast (uitkoop)bedrag en de entree inkomsten gaan terug naar het festival of het festival betaalt een lager (basis)bedrag en Circusdrome behoudt zelf de entree inkomsten. Goede opties voor een festival met een beperkt budget.

Capaciteit

De voorstellingen hebben allen een maximale capaciteit van ±100 bezoekers per uur.
28-30/06 NL Drachten Simmerdeis
12-14/07 NL Deventer Deventer op Stelten
* = optie

Praktische informatie

Aantal acteurs

11 acteurs

Speelduur

4 x 45 minuten doorlopend

Duur afzonderlijke voorstelling

1 tot 7 minuten

Aantal bezoekers

Variërend van 10 tot 40 per voorstelling

(Advies)leeftijd bezoekers

Levita en Morna vanaf 4 jaar
Metamorfoso, Maharadja en Bombardo vanaf 8 jaar

Dossier

Download het complete dossier voor technische en praktische informatie over Ensemble.

Boekingen

Interesse in één of meer Circusdrome acts?
Email ons voor meer informatie en boekingen.

Delen

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
E-mail

Meer voorstellingen